Advertiser 2
8
Jumaat, Julai 10, 2009 Post By: Tan Sri Kroll™

Touring Around Egypt 2


berjaya gak aku lompat..hihihihi... by you.
(berjaya gak aku lompat..hik3...tapi x berape nak terbang....almaklumlah yer..jisim besar...hik3....)

SALAM SUMER.....
Dalam post kali ni aku nak kongi pengalaman aku di matruh dan siwa....mmg best...
kami bertolak dlm kul1.30 a.m. dan berhenti tuk solat subuh pada kul 4.45 a.m. Dalam perjalanan tu bley plak bas abes minyak tengah2 padang pasir tu..aku membayangkan apelah terjadi kalo xde stesyen minyak yg terdekat..mati terhydrate ler kitaorg sumer..naseb baik tmpt jual minyak dkt jer..kalo x silap aku kitaorg sampai tengahari...

pantai cleopatra (8) by you.(di pantai cleopatra...aku dah mcm menari tarian asli dah tu...hihihihihi)

1st sekali kitaorg pegi pantai cleopatra mmg cantik pantai tu..kat situ ade ''hamam'' cleopatra..(tandas cleopatra)...lupa plak..cleopatra ni gundik firaun so org kata dia selalu ler dtg situ tuk mandi and guna tandas situ...he3...sbb tuler nama pantai tu cleopatra....aku tangkap gambar sakan giler kat pantai tu...


pantai agheba by you.
(natural beauty........aku yer..bukan pantai tuh...hehehehe...)

lepas tu pegi plak ke pantai agheba...org kata ituler pantai yg paling tercantik di situ....bila aku sampai situ...mmg sahler ape yg org kata...mmg indah betul ciptaan Allah.....dengar citer pantai tu ade 7 warna kalo waktu dah senja,tapi malangnyer kitaorg pi waktu zohor...so x dptler nak tngk 7 warna tuh....kemudian kami sumer pegi kerumah sewa,berehat and makan.......


08072009828 by you.
kurma yang x masak lagi...mcm pokok sawit jer... :)

petang tu kami ke pasar libya kat situ bnyk jual brg2 dari mesir sendiri dan negara libya punyer...aku tengok kat situ bnyk baju ngan kasut jer..minyak wangi ade gak...lepas dlm 2 jam kami pulang semula ke rumah sewa....


pantai agheba (2) by you.

(cantik....bangatttt!!!!)


malam tu..kami sumer ramai2 sewa basikal 3 pound sejam....mmg seronok ler pusing2 kat matrouh tu...yg x bestnyer...basikal tu aku rase dah x service dari zaman firaun lagi...mana taknyer...aku bawak goyang2...dah la tempat duduk x stabil...mmg x selesa....mula pegi dlm group then terpisah sbb ade yg bawak laju sngt...aku nih bawak sopan2 jer..maklumler bekhemahler katakan...aku ngan akwan aku nih(nuar) pegiler mkn di ''cook door''(franchise) ...tapi xleh nk bawak basikal msk...kalo tinggal takot ilang plak...so amik keputusan pegi fun fair...same gak..xleh masuk...sbb kes basikal...uwaawawawa.....mmg malang betul...jadiknyer tangkap jelah gambar..buat kenangan... :) mase nak balik ke rumah sewa tu bley plak sesat...tapi naseb baik jumpa budak lain..kalo x...tinggal ler kat matrouh tu....



funfair yg x berjaya masuk by you.
(iniler funfair yg aku x berjaya masuk tu n basikal yg sungguh tidak menyenangkan)

kemudian pagi esoknyer..kami pegi ke siwa..perjaalnan mmg membosankan...sbb jalan tengah2 padang pasir..xde pemandangan langsung just pasir jer...(aku tidor jer..he3...) siwa ni ade oasis...sbb tu kat sana mmg bnyk ladang kurma....kat sana kami pergi jalan ke 'mountain of death' (tempat org tanam mayat),'temple tuk matahari ngan rezeki kalo x silap..', pegi jugak ke kolam cleopatra(ni kolam yek bukan pantai yg awal tadi)...kat sana adeler org puteh yg mandi-manda..nenek pun ade mandi x sangka aku nenek tu pandai berenang..aku nih yg muda pon x tau berenang..hihihihi....lastly kami pegi ke kota lama and beli kurma tuk dibawa balik ke m'sia...

mesti korang gerun tngk gambar aku nih.... by you.
(mesti korang sumer takut tngk gambar yg ni kan??muka aku mcm nak bunuh orang...mana xnyer..namapun 'mountain of death')

kemudian pagi esoknyer...kami ke pantai ghuram untuk mandi and main futsal....mandi mmg best.....tapi aku x pandai berenang...tapi masukler jugak dlm air sampai paras leher....mmg lama aku main air..maklumler 1st time dalam hidup main2 air nih...hihihihihi....lepas tu mase nak bersihkan badan dari pasir bley plak pakcik tu kata xde air....rupa2nyer..dia nak duit..


mcm model plak..kih3...jgn jelous..hihihihi.... by you.

(wah2...posing habis...mcm model cermin mata plak aku tengok..kih3...jangan jelous...hihihihi....)

padahlnyer free jer...mmg menyakitkan hati....tngk muka dah tau muka pencuci tandas jer...bley plak dia mintak duit tuk kami bersihkan badan...sumer bengang...org arab free jer...geram betull...tapi nak wat mcm mana...bayar jeler...



pantai agheba (6) by you.
(pantai agheba yg sungguh canthek)


so lepas kami bersiap2...kami makan dn pulang semula ke zagazigdalam kul 11.30 a.m dan sampi pada waktu petang....kepada pelajar mesir yg x pegi tu mmg rugi... happy giler pegi matrouh n siwa nih...yang paling best pemandangan yg teramat cantik....okeyh...sampai sini jer citer aku kali nih....Salam....



~~GOODBYE~~



  1. cantik nye pantai!!!!
    jeles2

  1. hehehehe.....meh la dtg mesir nih...mari2...cuti2 mesir.... ~smiles~

  1. sy budak alex =P

    salam..oo..g matrouh ke..nikmat pantai..sama2 kte tadaburr alam..[^_6]V

  1. Tanpa Nama

    wahh..cantiknyer pantai2 kat saner......

  1. sy budak pluto :)

    betnyer...tengok gambar2 mmg menarik..kena pergi nih....

  1. very nice view..
    i likkkeee..

  1. Khairul

    me too.... hehehehe....

This is a moderated blog,we will review comments for posting within 24hour.We do not discriminate against any views, but we reserve the right not to post comments.

Thank You for Your Incredible Support.

Related Posts with Thumbnails
Copyright Reserved KROLL, KHAIRUL & KEYROLL 2010.
Design by: Tan Sri Dato' Dr.Khairul | MBBS | supported by Nuffnang