Advertiser 2
7
Jumaat, Disember 24, 2010 Post By: Tan Sri Kroll™

kuih pau Strawberry versi MESIR!!!!

lamenyelah aku tak buat post pasal makanan...baru2 ni aku teringin nak makan kuih pau...so ape lagi...tibalah masenye aku modified kuih pau ni supaye jadik versi emsir...sket je aku modified...yg lain sumenye tulen dari mesia...hehe~
so cara nak buatnye ialahhhhhh....

inti kuih pau dibuat dengan kelape parut + jem strawberry yg dilebur dicampur bersama..sedap woooo!!! kuih pau strawberry...hehe~

6 cawan kecik tepung+garam sket+planta+air+1 sudu/1 paket kecil yeast+minyak zaitun(ni aku je memandai kononnye sbb nak lembut...tapi mmg menjadikk..lembut jeee...)

(sume bahan2 ni wujud di mesir yeee...)


bahagikan kecik2 dan bulat2kan... :)


masukkan inti kedalam doh yg dah dibulat2kan tadi...dan kukus!!! senang je kan??huhu~


hasilnye selepas dikukus...kembang dan kembang...lembut je...hehe~


sampai 3 hari berturut2 aku mkn kuih pau je...puas hati aku...huhu~
cubalah yerr buat...nak gune jem ape2 pon boleh je....buat je eksperimen...sodap jerr!!! 
jgn pelik2 sngt sudah lerr..hehe~

SALAM!!!



  1. tansriiiii!!! meh hantar sini sikit :p

  1. bawak bekal kat class lah! kita brunch sama2

  1. krol,sedapnya!tp dr mna nk dpt kelapa parut tu?

  1. laaa..kelapa parut?? berlambak jual kat market...xjumpa ke?? aku rase kat mane2 pon ade kot jual...

  1. whoah~
    pau.sedap!
    tp dalam byk2 gmbr tu aku lebih tertarik dgn besen kartun ko! hahahaha~

This is a moderated blog,we will review comments for posting within 24hour.We do not discriminate against any views, but we reserve the right not to post comments.

Thank You for Your Incredible Support.

Related Posts with Thumbnails
Copyright Reserved KROLL, KHAIRUL & KEYROLL 2010.
Design by: Tan Sri Dato' Dr.Khairul | MBBS | supported by Nuffnang